PLA filament bedst i test

PLA filament og 3D printere har revolutioneret måden, hvorpå vi producerer ting på. Nu er det muligt at skabe næsten hvad som helst uden at skulle igennem komplekse processer. 

Ved at anvende de bedste PLA filament på markedet kan du få det meste ud af din 3D printer. Denne type filament er et af de mest populære materialer til 3D print. Det er kendt for dets robusthed og præcision samtidigt som det er let at håndtere. PLA-filament findes i et stort udvalg af farver og finish, hvilket gør det ideelt til mange forskellige formål. Desuden har de bedste PLA filament en lav varmekapacitet, så det er mindre tilbøjeligt til warping. 

Overvejer du at investere i en 3D printer til din virksomhed? Eller vil du printe sjove 3D objekter i din fritid? Teknologisk Institut diskuterer, hvorfor 3D print eventuelt kan være interessant for dig. 

Bedste PLA Filament

Der er mange forskellige mærker af PLA filament på markedet, og det kan være svært at finde det rette. Derfor har vi udført en grundig test af de mest populære for at hjælpe dig med at vælge det bedste. Herunder har vi listet top tre bedste på markedet lige nu: 

 1. PrimaValue PLA-filament
 2. EasyPrint PLA-filament
 3. Copymaster PLA-filament

Disse tre PLA-filamenter er lette at anvende, giver 3D produkter i god kvalitet og koster ikke alverden – et godt valg til både virksomheder og private, som anvender 3D printere. Find alle tre samt mange andre PLA filamenter hos 3D Prima

1. PrimaValue PLA-filament

PrimaValue PLA-filament er højkvalitets, miljøvenligt 3D-filament, der tilbydes til en meget konkurrencedygtig pris. Det er lavet af naturlig biopolymer, der kan nedbrydes og omdannes til nyttig jord. Det har en forbedret styrke og stabilitet, der gør det velegnet til brug på mange forskellige 3D-printermodeller. Det har også en meget høj glans, hvilket gør det ideelt til fremstilling af pæne, glatte udskrifter.

 

De 3 bedste egenskaber:

 1. Nem at anvende
 2. Kan printes med og uden opvarmet printplade 
 3. Prisvenlig

2. EasyPrint PLA-filament

EasyPrint PLA-filament er et miljøvenligt 3D-filament, der er udviklet til at maksimere sin ydeevne, samtidigt som det er lavet af biopolymer, der kan nedbrydes og omdannes til jord. Det har et højt smeltepunkt, hvilket gør det velegnet til mange 3D-printermodeller. Desuden har det en jævn, ensartet farve, som gør det muligt at opnå ensartede udskrifter. Endelig har det et meget lavt brændpunkt, hvilket gør det velegnet til udskrifter, der kræver højere temperaturer.

De 3 bedste egenskaber:

 1. Kan forarbejdes i et bredt temperaturområde
 2. Stor diameter tolerance
 3. Leveres perfekt viklet uden vridning 

3. Copymaster PLA-filament

Copymaster PLA-filament er et 3D-filament af høj kvalitet, der er designet til at yde optimalt samtidigt som det er miljøvenligt – det er nemlig produceret af biopolymer, som kan nedbrydes. Dette filament er særligt kendetegnet ved sin styrke og stabilitet, glans, ensartede farve og meget lave smeltepunkt. Alt dette gør Copymaster PLA-filament til et godt, alsidigt filament. 

De 3 bedste egenskaber:

 1. Stor ydeevne til prisen
 2. God til fremstilling i høj opløsning 
 3. Bionedbrydelig 

Hvad er en filament 3D printer?

En filament 3D printer bruger et materiale, der kaldes filament, til at lave tredimensionale objekter. Filament er et tyndt tråd, der er produceret af plast, metal, glasfiber eller lignende. 

En filament 3D printer bruger varme til at smelte filamentet, hvorefter der printes i lag, som til sidst bliver til et 3D objekt. En 3D-printer kan skabe enhver form, du ønsker, ved hjælp af kompleks software. 

Det er vigtigt, at bruge det rette filament til din 3D-printer, så du får det bedste resultat. PLA-filament er et af de mest populære materialer til 3D-print, da det har lav varmekapacitet, er let at håndtere og giver et godt resultat. 

Vil du blive klogere på 3D printere og alle de muligheder, de åbner op for? Læs mere hos 3D Prima og blive klogere på 3D print

Her kan du lære mere om, hvordan 3D printning fungerer, og hvordan filament anvendes