Bedste jern-tilskud [Bedst i Test 2022]

Jern er et mikronæringsstof, der har en stor betydning for din krop. Det er en vigtig komponent i de røde blodlegemer i kroppen, der har til opgave at transportere ilt rundt fra lungerne til kroppens celler via blodet. Der findes ligeledes jernholdigt stof i musklerne, der også bruges til ilttransport og iltbinding.

Jern er altså et livsvigtigt mineral, der findes naturligt i kroppen, og det er nødvendigt for at kunne leve. Foruden at transportere ilt og indgå i dannelsen af røde blodlegemer bidrager jern til, at du kan fungere kognitivt, have et velfungerende energistofskifte, have et optimalt immunforsvar samt være oplagt og frisk.

Kroppen er god til at genbruge det tilgængelige jern, den har, men der vil altid være et naturligt tab af jern, som skal erstattes via kosten. Særligt kvinder mister jern under deres menstruation, og jernmangel er faktisk et problem for 1/3 af alle kvinder mellem 20 og 40 år. Mange kvinder har desuden ikke store nok jerndepoter til at gennemføre en graviditet uden at lide af jernmangel.

Af den årsag kan det være nødvendigt at indtage et jerntilskud, og vi har derfor samlet de 5 bedste af slagsen. Selvom vi ikke altid prøver alle produkterne selv, er de nøje udvalgt på baggrund af anmeldelser fra købere.

Bedste jern-tilskud

 1. Healthwell Jern
 2. Terranova Jern
 3. Solar Gentle Iron
 4. Ferronol

1. Healthwell Jern

Det bedste jerntilskud 2022 er Healthwell Jern, der er et tilskud i kapselform. Produktet kan fås med enten 90, 180 eller 270 kapsler og indeholder mineral (fumarat), vitamin (ascorbinsyre), fyldstoffer (mikrokristallin cellulosa), vegetabilsk cellulose og hydroxypropylmethylcellulose. Hver kapsel indeholder 20 mg jern og 12 mg vitamin C.

Healthwell Jern indeholder både jern og vitamin C, fordi dette vitamin hjælper med optagelsen af jernet i kroppen. Derfor er det et godt tilskud til dig, hvis du lider af jernmangel og gerne vil hjælpe din krop godt på vej med at få opfyldt jerndepoterne hurtigt igen.

Fordele:

 1. Hjælper med nydannelse af røde blodlegemer.
 2. Er med til at styrke dit immunforsvar.
 3. Indeholder C-vitamin for bedre optagelsesevne.

Ulemper:

 1. Pas på med at overskride den anbefalede dosis.
 2. Kan ikke erstatte en sund og varieret kost.
 3. Skal opbevares utilgængeligt for børn.

2. Terranova Jern

Terranova Jern er et jernkompleks, der indeholder hyben, stabiliseret og opløselig riskli, grønt byggræs, acaibær og jern. Terranova Jern adskiller sig fra Healthwell Jern og Healthwell Jern Vital ved at indeholde vitamin E i form af acaibær, der kompenserer for den oxidative effekt, som jern har på netop dette vitamin.

Terranova Jern består af 50 kapsler, og hver kapsel indeholder 20 mg jern, som vil dække dit jernbehov. Det særlige Magnifood® Complex hjælper dig med at optage produktet bedre, og indholdet af grønt byggræs hjælper med produktionen af hæmoglobin. Det er et særlig godt produkt til dig, hvis du både har brug for ekstra jern og E-vitamin.

Fordele:

 1. Et letoptageligt og skånsomt produkt.
 2. Indeholder E-vitamin til at modvirke oxidering.
 3. Egnet for veganere og vegetarer.

Ulemper:

 1. Den anbefalede dosis må ikke overskrides.
 2. Skal opbevares utilgængeligt for børn.
 3. Undgå produktet, hvis du er allergisk over for ingredienserne.

3. Solar Gentle Iron

Solar Gentle Iron er også et jerntilskud i form af kapsler, der består af fyldstoffer (mikrokrystallinsk cellulose, citronsyre, maltodextrin), jern (bisglycinate), en kapselskal (hydroxypropylmethyl) og antiklumpningsmidler (magnesiumsalte af fedtsyrer). Produktet består altså hovedsageligt af jern, og hver kapsel indeholder 20 mg af dette vigtige mineral.

Solar Gentle Iron er et ret mildt jerntilskud på grund af indholdet af ferrobisglycinat, der er skånsomt for mave-tarm-kanalen. Produktet vil være med til at styrke dit immunforsvar og hjælpe med nydannelsen af røde blodlegemer. Det indeholder desuden hverken sukker eller salt og er velegnet til vegetarer og veganere.

Fordele:

 1. Skånsomt mod maven.
 2. Hjælper med nydannelse af røde blodlegemer.
 3. Er med til at styrke dit immunforsvar.

Ulemper:

 1. Kan ikke erstatte en sund og varieret kost.
 2. Den anbefalede dosis må ikke overskrides.
 3. Skal opbevares uden for børns rækkevidde.

4. Ferronol

Ferronol skiller sig ud fra de andre produkter på listen, fordi dette jerntilskud kommer i flydende form. Flasken indeholder 500 ml, der består af frugtkoncentrat, solbær, røde solbær, tyttebær, rød drue, nettleekstrakt, hybenekstrakt og konserveringsmiddel (kaliumsorbat). Du skal indtage 15 ml af dette produkt for at indtage 21 mg jern.

Ferronol er et naturligt tilskud, der tilmed smager godt, og samtidig er det ikke hårdt for maven. Produktet indeholder C-vitamin, ligesom Healthwell Jern og Healthwell Jern Vital, der hjælper med at optage jernet, men indeholder desuden også flere typer af B-vitaminer, der er vigtige for at sikre en normal dannelse af blod.

Fordele:

 1. Har en god smag.
 2. Indeholder både C-vitamin og B-vitaminer.
 3. Er velegnet til veganere, vegetarer, gravide og ammende.

Ulemper:

 1. Skal bruges inden 6 uger efter åbning.
 2. Kan ikke erstatte en sund og varieret kost.
 3. Overskrid ikke den anbefalede dosis.

Sammenfatning

Jern er et vigtigt mikronæringsstof for din krop, så iltomsætningen fungerer korrekt, og du kan undgå træthed og udmattelse. Har du svært ved at dække dit jernbehov gennem kosten, kan du overveje at supplere din kost med et tilskud, så du ikke oplever jernmangel. Har du fundet tilskuddet for dig?