Bedste kosttilskud mod ledsmerter [Bedst i Test 2022]

Ledsmerter kan være utroligt generende og smertefulde, og det skyldes ofte slitage på leddene. Smerterne kan opstå i alle led i kroppen som følge af kortvarig eller langvarig overbelastning eller traumer. På alle oveflader på alle led sidder der hårdfør brusk, som beskytter vores led. Når denne bliver slidt, bliver den tyndere og kan ændre form, hvorfor vores knogler ikke længere har samme beskyttelse.

Ledsmerter kan også opstå i de muskler eller sener, der omgiver leddene. Smerter i leddene er ikke kun begrænset til overbelastninger og traumer, men kan også være forårsaget af gigt eller sygdomme såsom psoriasis eller sukkersyge. Lider du af ledsmerter, er du altså en af mange, da det desværre er en udbredt gene.

Når det kommer til ledsmerter, er særligt kollagen interessant, da en stor bestanddel af blandt andet ledbrusk, hud og knogler – generelt alle steder, der findes bindevæv – består af kollagen. I den forbindelse vil vi kigge på nogle af de bedste kosttilskud mod ledsmerter, der blandt andet indeholder dette vigtige protein. Selvom vi ikke selv afprøver alle produkter, er det omhyggeligt udvalgte produkter på baggrund af anmeldelser fra købere.

Bedste kosttilskud mod ledsmerter

 1. Elexir Pharma Actify
 2. Healthwell Collagen Plus
 3. Healthwell Hyaluronsyre Plus
 4. Glyc Boost
 5. MOVO

1. Elexir Pharma Actify

Det bedste kosttilskud mod ledsmerter i 2022 er Elexir Pharma Actify. Elexir Pharma Actify er et godt produkt til dig, hvis du lever en aktiv livsstil, eller du har et overordnet ønske om at have sunde led. Dette produkt indeholder kollagen fra kyllingebrystben og C-vitamin, der bidrager til normal kollagendannelse.

Elexir Pharma Actify indeholder desuden hyaluronsyre, der er et væskebindende molekyle, som blandt andet findes i synovialvæske. Denne væske er naturlig smørelse i dine led. Ydermere indeholder produktet en unik blanding af gurkemeje, boswellia, camelinaolie og ingefær.

Fordele:

 1. Hjælper med at forbedre dine leds sundhed.
 2. Indeholder hyaluronsyre, der smører dine led.
 3. Er særlig gavnligt, hvis du lever en aktiv livsstil.

Ulemper:

 1. Kan ikke erstatte en sund og varieret kost.
 2. Bør ledsages af en sund og aktiv livsstil.
 3. Overskrid ikke den anbefalede dosis.

2. Healthwell Collagen Plus

Healthwell Collagen Plus er et kosttilskud, der gør det nemt for dig at indtage ekstra kollagen. Healthwell Collagen Plus indeholder i modsætning til Elexir Pharma Actify kollagen fra fisk, hvorfor dette produkt vil være bedre egnet til dig, hvis du forsøger at undgå kød og kylling.

Healthwell Collagen Plus er også beriget med citrusbioflavonoider, der er rige på C-vitamin. Dette vitamin har en positiv indflydelse på dit immunforsvar og dannelsen af kollagen. Kollagenet i dette produkt anses desuden for at være en af de bedste kilder til kollagen, og det har et højt indhold af prolin og glycin. Det er to vigtige aminosyrer til opbygningen af ledbrusk.

Fordele:

 1. Forsyner dine led og knogler med kollagen af høj kvalitet.
 2. Egnet til personer, der ikke spiser kød.
 3. Indeholder C-vitamin, der hjælper med kollagendannelse.

Ulemper:

 1. Må ikke anvendes ved visse medicinske tilstande.
 2. Skal opbevares utilgængeligt for børn.
 3. Overskrid ikke den anbefalede dosis.

3. Healthwell Hyaluronsyre Plus

Healthwell Hyaluronsyre Plus er et produkt, der er henvendt til dig, hvis du har brug for et ekstra tilskud af hyaluronsyre. Healthwell Hyaluronsyre Plus indeholder hele 250 mg hyaluronsyre per kapsel, hvilket er tre gange så meget som Elexir Pharma Actify.

Healthwell Hyaluronsyre Plus indeholder desuden C-vitamin, der både hjælper med normal kollagendannelse og modvirker de ugunstige effekter fra frie radikaler i kroppen. Hyaluronsyre smører som tidligere nævnt dine led, og er derfor er dette et godt tilskud til dig, hvis du for eksempel belaster din krop med hård træning.

Fordele:

 1. Gavnligt til en aktiv livsstil.
 2. Hjælper med at danne kollagen og bekæmpe frie radikaler.
 3. Har et særlig højt indhold af hyaluronsyre, der smører dine led.

Ulemper:

 1. Kan ikke erstatte en sund og varieret kost.
 2. Konsulter en læge inden brug, hvis du er gravid eller ammer.
 3. Husk at opbevare produktet uden for børns rækkevidde.

4. Glyc Boost

Glyc Boost er en forbedret udgave af Glyc, der er et andet yderst populært kosttilskud, hvis man har problemer med sine led. Glyc Boost indeholder blandt andet grønlæbet musling, som består af glykosaminoglykaner, der ligesom kollagen er et vigtigt stof for dine led og dit bindevæv.

Glyc Boost indeholder også ekstrakt fra hyben, ekstrakt fra gurkemeje, C-vitamin og zink. Derfor er Glyc Boost et godt produkt til dig, hvis du oplever stivhed i dine led, da det bidrager til en normal funktion af dine led og din knoglestruktur.

Fordele:

 1. Indeholder gavnlige vitaminer og mineraler for din krop.
 2. Er velegnet til langvarigt brug.
 3. Bidrager til sunde led og knogler.

Ulemper:

 1. Indtag ikke produktet, hvis du lider af allergi over for fisk eller skaldyr.
 2. Bør ikke erstatte en sund og aktiv livsstil.
 3. Overskrid ikke den dosis, der er anbefalet.

5. MOVO

Ligesom Glyc Boost indeholder MOVO hyben. MOVO har dog denne naturlige ingrediens som et helt centralt element i dets komposition. Det gør dette produkt til et ret særligt af slagsen, og selvfølgelig et yderst naturligt produkt på grund af denne komponent.

MOVO består faktisk blot af hybenpulver og så den gelatinekapsel, der omgiver pulveret. Hyben har generelt mange virkningsmekanismer i kroppen, og det bidrager blandt andet til normal mobilitet. Hyben har desuden et rigt indhold af C-vitamin. Som tidligere nævnt bidrager dette til dannelse af kollagen, som er vigtig for mange strukturer i din krop og ikke mindst for dine led.

Fordele:

 1. Kan have en positiv effekt på dine leds mobilitet.
 2. C-vitaminet kan hjælpe med at bekæmpe frie radikaler.
 3. Hjælper med dannelsen af kollagen i kroppen.

Ulemper:

 1. Indtag ikke produktet, hvis du er allergisk over for hyben.
 2. Pas på med ikke at overskride den anbefalede dosis.
 3. Husk at tilskud som dette ikke kan erstatte en sund og varieret kost.

Sammenfatning

Der er ikke noget værre end at gå og have ondt. Du kan selv gøre en aktiv indsats for at håndtere dine ledsmerter ved at leve en aktiv og sund livsstil. Ydermere kan du overveje at tage tilskud, så din krop har de nødvendige nærringsstoffer. Føler du, du nu er blevet klogere på denne type kosttilskud?