Bedste kosttilskud til overgangsalderen [Bedst i Test 2023]

Overgangsalderen er den periode, hvor kvinder stopper med at have deres menstruation. I denne periode kan der opstå visse forandringer og symptomer, fordi æggestokkene stopper med at producere østrogen, der er det kvindelige kønshormon. Det er normalt at opleve hedeture, uregelmæssige blødninger og tyndere og mere følsomme slimhinder, som kan skabe gener under sex. De fleste kvinder oplever denne overgang, når de når 50-års-alderen, og ens arvegener kan spille en rolle i dette.

Det kan være en ubehagelig periode for mange kvinder, der oplever symptomer i større eller mindre grad. Hvis du begynder at mærke symptomer på overgangsalderen, er der forskellige ting, du kan gøre, for at mindske ubehaget i denne periode. Du kan eksempelvis sørge for, at dine omgivelser er kølige og mindske dit forbrug alkohol, kaffe og stærke fødevarer, som kan forværre dine hedeture. Du kan også tage visse kosttilskud, der kan afhjælpe nogle af dine symptomer.

I denne artikel vil vi fortælle dig om de bedste kosttilskud til overgangsalderen i 2023. Det er kosttilskud, der kan hjælpe dig med at lindre de symptomer, du måtte opleve. Selvom vi ikke altid prøver produkterne selv, er det produkter, der er nøje udvalgt, baseret på anmeldelser fra købere.

Bedste kosttilskud til overgangsalderen

 1. New Nordic Meno Joy
 2. Better You Balans Kvinna
 3. Balans Plus
 4. Solgar Red Clover
 5. Healthwell GLA Kæmpe-natlys olie

1. New Nordic Meno Joy

Det bedste kosttilskud til overgangsalderen 2023 er New Nordic Meno Joy. New Nordic Meno Joy er et kosttilskud, der er gavnligt, hvis du lider af hedeture, humørsvingninger og rastløshed. Produktet indeholder en kombination af B-vitaminkompleks, magnesium og rødkløver, der kan hjælpe med at reducere følelsen af udmattelse og regulere hormonbalancen.

New Nordic Meno Joy indeholder også naturlig ekstrakt fra planter, for netop at hjælpe dig bedst muligt gennem overgangsalderen og forsyne dig med nødvendige vitaminer og mineraler, som din krop i særdeleshed har brug for.

Fordele:

 1. Indeholder vigtige B-vitaminer.
 2. Hjælper med at lindre hedeture og humørsvingninger.
 3. Hjælper med at regulere din hormonbalance.

Ulemper:

 1. Kan ikke erstatte en sund og varieret kost.
 2. Må kun anvendes af gravide og ammende efter lægekonsultation.
 3. Opbevar produktet, så det er uden for børns rækkevidde.

2. Better You Balans Kvinna

Better You Balans Kvinna er en kompleks og særlig sammensætning af vitaminer og mineraler. Better You Balans Kvinna indeholder flere vitaminer og mineraler sammenlignet med New Nordic Meno Joy, herunder D-vitamin, der hjælper med at bevare knoglestrukturen og den normale muskelfunktion.

Better You Balans Kvinna indeholder blandt andet også magnesium, zink, selen, jern og kalium, der alle bidrager til velvære og en funktionsdygtig krop. Disse mineraler og særligt D-vitamin er vigtige for din krop, da overgangsalderen også medfører et større knogletab, der gør knoglerne mere skrøbelige.

Fordele:

 1. Det giver din krop balance indefra og ud.
 2. Indholdet af magnesium bidrager til en normal psykisk funktion.
 3. Bidrager med vigtige vitaminer og mineraler.

Ulemper:

 1. Kan ikke erstatte en sund og varieret kost.
 2. Vær opmærksom på at den anbefalede dosis ikke overskrides.
 3. Benyt ikke produktet, hvis du er gravid, ammer eller tager medicin.

3. Balans Plus

Balans Plus indeholder originale ekstrakter fra Sverige fra bioteknikvirksomheden i Skåne og fås nu i en optimeret udgave. Balans Plus indeholder ligesom New Nordic Meno Joy B-vitaminkompleks, men en ekstra tilføjelse i dette produkt er den naturlige pollenekstrakt og D-vitamin.

Balans Plus kan sammen med en aktiv og sund livsstil hjælpe dig med at lindre mange generende symptomer på overgangsalderen. Det er vigtigt at tage tilskuddet i kombination med dette, så du kan leve en så normal hverdag som muligt uden de store gener.

Fordele:

 1. Forsyner din krop med vigtige B-vitaminer.
 2. Bidraget af D-vitamin hjælper med at beskytte dine knogler.
 3. Kan hjælpe med at afhjælpe mange gener fra overgangsalderen.

Ulemper:

 1. Anbefales ikke til folk, der lider af pollenallergi.
 2. Skal ledsages af en sund kost og en aktiv livsstil.
 3. Det kan ikke erstatte en varieret kost.

4. Solgar Red Clover

Solgar Red Clover er et tilskud, du kan tage på daglig basis, der indeholder ekstrakt fra både rødkløverblade og -blomster. Solgar Red Clover er særlig populært blandt kvinder i overgangsalderen, fordi produktet – ligesom New Nordic Meno Joy – netop indeholder rødkløver.

Solgar Red Clover består i modsætning til New Nordic Meny Joy dog udelukkende af rødkløverekstrakt og pulver fra rødkløverblomst, og det er blot nødvendigt at tage én daglig kapsel i stedet for to. Rødkløver indeholder isoflavoner, der kan have en østrogenlignende effekt på kroppen, som kan lindre symptomer på overgangsalderen. Kapslerne er desuden vegetabilske og består blandt andet af ascorbinsyre og beta-caroten.

Fordele:

 1. Et naturligt alternativ til at afhjælpe symptomer på overgangsalderen.
 2. Kan have en østrogenlignende effekt på kroppen.
 3. Er egnet til veganere.

Ulemper:

 1. Kan ikke erstatte en sund og aktiv livsstil.
 2. Som forsigtighedsprincip bør du undgå store mængder af isoflavoner, hvis du har haft/har brystkræft.
 3. Rødkløver kan have en bitter og besk smag.

5. Healthwell GLA Kæmpe-natlys olie

Den sidste på vores top 5 over de bedste kosttilskud til overgangsalderen i 2023 er Healthwell GLA Kæmpe-natlys olie. Healthwell GLA Kæmpe-natlys olie er modsat de andre produkter oliekapsler, der er udvundet af planten Kæmpe-natlys. Olien er udvundet på en sådan måde, at næringsstofferne er bevaret bedst muligt.

Healthwell GLA Kæmpe-natlys olie er rig på GLA-fedtsyre, der er en umættet fedtsyre med mange gavnlige egenskaber. Produktet kan for eksempel være behjælpeligt med at afhjælpe hormonelle lidelser på grund af lave niveauer af GLA, hjælpe med at rette op på uren og fedtet ud og andre generende hudproblemer og lindre hedeture.

Fordele:

 1. Kan afhjælpe hormonelle lidelser.
 2. Kan afhjælpe forskellige typer af hudproblemer.
 3. Kan hjælpe dig, hvis du har problemer med hedeture.

Ulemper:

 1. Kan i sjældne tilfælde forårsage maveproblemer og hovedpine.
 2. Kan ikke erstatte en aktiv og sund livsstil.
 3. Konsulter en læge inden brug, hvis du tager medicin, har hjerteproblemer mm.

Sammenfatning

Overgangsalderen er en periode, alle kvinder går igennem før eller siden. Du kan altså ikke undgå den, selvom du nok gerne ville være fri. En aktiv og sund livsstil samt de rigtige tilskud kan dog hjælpe dig med at gøre denne periode mere behagelig. Er du klar til overgangsalderen?

Kom i form

Noget af det bedste du kan gøre, når du kommer i overgangsalderen, er at komme i form. Med vores guide Kom i form giver vi dig gode tips til, hvordan du let kan komme i form med små ændringer i hverdagen. Ved at bevæge kroppen får du gang i blodomløbet, får pulsen op og bliver mere smidig, hvilket fører til en lettere hverdag med mere overskud.